PAFUmjetnost dostupna svima.

Vizuelni identitet ovogodišnjeg Podgorica Art Festivala djelo je naših talentovanih dizajnera. Vođeni onim što pokreće svakog od nas, a to su srce i mozak, predstavili smo svjetove umjetnika na malo drugačiiji način. Takođe, cjelokupni digitalni marketing bio je naše zaduženje.

 

 

Treću godinu zaredom, u Bokeškoj i Njegoševoj ulici, održan je Podgorica Art Festival.

Od 22. do 24. septembra uživali smo u raznim umjetnostima, kroz sedam festivalskih segmenata: Main stage, Performing art, Otvorena galerija, Radionice, Sajam nosača zvuka, Poezija i proza, kao i Razbooktavanje, odnosno Sajam starih i polovnih knjiga, koji je idejno i produkcijsko djelo organizacije PAF-a. U odnosu na prethodne dvije godine, zabilježen je značajan odziv umjetnika iz regiona, što predstavlja i zvaničan izlazak PAF-a van granica naše zemlje.

Podgorica art festival (PAF) za cilj ima aktiviranje glavnog grada kao prostora za afirmaciju mladih umjetnika i umjetničke scene uopšte. Festival pruža priliku građanima Podgorice, ali i lokalnim i tranzicionim turistima, da uživaju u jedinstvenom i dinamičnom festivalskom ambijentu po uzoru na evropske metropole, koji čini uličnu umjetnost (street art) dostupnom svima.

Festivalski prostor zauzima dio Bokeške i Njegoševe ulice, ispred Gradskog parlamenta i Gradske biblioteke, kao i plato između zgrade Opštine i Crnogorskog narodnog pozorišta.

Ovo je ujedno možda i najljepši i najfrekventniji dio grada, kojeg u tom periodu krase prelijepi drvoredi lipa i platana. U prethodne dvije godine na tom prostoru izlagalo je preko 300 umjetnika iz različitih oblasti, a na istom su organizovani Sajam starih i polovnih knjiga i veliki koncerti na otvorenom.