Trinaest godina najljepših osmijeha

„U jednom danu u godini, mladi Crne Gore daju sve od sebe da sakupe ogromne količine potrebnih proizvoda koje kasnije menadžment tim Doma „Mladost“ raspoređuje štićenicima, u različitim vremenskim periodima.“

Trinaestu godinu zaredom, crnogorska javnost april vezuje za najveću humanitarnu akciju u Crnoj Gori. Još 2005. godine, studenti Ekonomskog fakulteta su smatrali da su baš oni „pozvani“ da na neki način uljepšaju bar jedan dan štićenicima Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj.

 


Upravo tako je i počela čitava priča. Par paketa slatkiša i mnogo pozitivne nade je našlo svoje mjesto u razgovoru sa djecom. Tada se probudio san da ova akcija preraste u nešto veliko. Na kraju, to se i desilo. Godinama se priča širila, studenti su se priključivali, a društvo je razumjelo potrebu budućeg akademskog kadra da bude visoko pozicioniran na ljestvici društveno odgovornog sloja društva.

Ubrzo, akcija je ušla u svoju jubilarnu desetu godinu. Studenti više nisu sami, srednjoškolci su osjetili potrebu da budu dio akcije. Privredni subjekti su smatrali da je pravo vrijeme da pomognu ideju plemenitih studenata Ekonomskog fakulteta.

 Epilog svega je odlazak preko 400 studenata na fantastično druženje. Od paketića punih slatkiša, došlo se do nivoa gdje je svako dijete u Domu dobilo paket u kome se nalazilo sve ono što zadovoljava prosječne potrebe jedne mlade osobe. Novi veš, kozmetika, garderoba, obuća, školski pribor, itd. Apsolutno sve "potrepštine" su se našle u našem "paketu želja". Na kraju, san je postao java.

Kako su godine prolazile, početni koncept sakupljanja slatkiša se nije izgubio. Danas, skoro sve srednje škole i fakulteti su preuzeli ovu pozitivnu "praksu", a posebno smo ponosni na savršenu organizaciju.

U jednom danu u godini, mladi Crne Gore daju sve od sebe da sakupe ogromne količine potrebnih proizvoda, koje kasnije menadžment tim Doma "Mladost" raspoređuje štićenicima, u različitim vremenskim periodima.

Poseban dio priče je centralni događaj čitave akcije. Više od 5 sati interesantnog programa, druženja sa ličnostima sa javne scene, pjevačima, glumcima, sportistima je nešto što najmlađi pamte i glavni je razlog što jedva čekaju sljedeću godinu i nova iskustva.

Ove godine je odlazak za Bijelu planiran 14. maja, a očekuje se preko 300 studenata
na starom dobro poznatom mjestu - igralištu, gdje hepening startuje mečom između studenata i drugara iz Bijele, kao i ekipe javnih ličnosti.

Značaj humanitarne akcije „Njihov osmijeh vrijedi više“ je prepoznala i kompanija Amplitudo, u kojoj sam zaposlen. Inspirisan time,  pozivam i ostale privredne subjekte da se priključe ovoj humanoj priči, da zajedno crtamo osmijehe sa drugarima iz Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj. 

Kako donirati sredstva, možete saznati odlaskom na zvanični sajt akcije.
Ukoliko želite da razmijenite mišljenja ili imate pitanja o temi, kontaktirajte autora: jugoslavradovic@gmail.com

PIŠE:

Jugoslav Radović
Key Account Manager
09.05.2017.
PODIJELI SA PRIJATELJIMA